Predstavitev na mednarodnih sejmih

Kovis se v okviru projekta FUTURA aktivno predstavlja na mednarodnih sejmih. V začetku letošnjega leta smo se kot razstavljavci predstavili na sejmu Expo Rail 2017 v Mehiki. Sejem je ponujal odlično priložnost za predstavitev napredka pri optimizaciji zavornega diska za železniški tovorni promet.

Na mednarodnem sejmu Czech Raildays v Ostravi na Češkem, ki je letos že devetnajstič odprl svoja vrata, je podjetje Kovis predstavilo rezultate projekta FUTURA glede na začetno situacijo: 20,7% nižja masa, 11% krajša zavorna razdalja in posledično večja varnost, 10% manj vibracij, 10% večja učinkovitost, 5% daljši življenjski cikel, 55% zmanjšanje stroškov vzdrževanja, 4dBA nižji hrup pri laboratorijskih testih ter 10dBA nižji hrup na testu v realnem okolju v primerjavi s K-zavornjaki.

Kot obiskovalci, so se predstavniki podjetja Kovis v letošnjem letu udeležili že dveh mednarodnih sejmov s področja železniške industrije, in sicer sejem Middle East Rail – International Conference and Trade Exhibition v Dubaiu ter Transport logistic v Münchenu.

Aktivnosti na področju razstavljanja in obiskovanja sejmov, katerih glavna nit je železniška industrija, se bodo intenzivno nadaljevale tudi v drugi polovici letošnjega leta. V septembru bomo obiskali sejem Trako na Poljskem, v oktobru sejem Elmia Nordic Rail na Švedskem ter v novembru sejem Rail+Metro China na Kitajskem. Čakata nas še dva pomembna mednarodna sejma in sicer v oktobru sejem APTA v Ameriki ter sejem AusRail v Avstraliji konec novembra, na katerih se bomo predstavili kot razstavljavci.