Kovis na sejmu InnoTrans 2018

Podjetje Kovis se je že desetič zapored predstavilo na sejmu InnoTrans 2018 v Berinu, ki je potekalo od 18. do 21. septembra.

InnoTrans je vodilni mednarodni sejem za železniško transportno tehnologijo in poteka vsake dve leti v Berlinu. Več kot 3.000 razstavljalcev, iz več kot 60 držav, se je predstavilo v vseh 41 dvoran, ki jih InnoTrans zaseda na razstavišču v Berlinu.

Naši izdelki so danes prisotni na 32 trgih sveta, vendar so naše ambicije mnogo večje. V naslednjih letih želimo razširiti prodajo na trgih izven Evropske unije. Tudi zato namenjamo sredstva za predstavitev na največjem železniškem sejemu na svetu, ki zahteva posebno pozornost in dolgotrajne priprave.

Med drugim, je bilo moč opaziti naše izdelke na številnih tirnih vozilih na zunanjem razstavnem prostoru. Predstavljenih je bilo kar nekaj novih železniških vozil, kateri so opremljen z našimi izdelki.
Na letošnjem sejmu smo predstavili dve svetovni novosti na trgu železniških tovornih vozil. To je končna verzija FUTURA diska ter ležajno ohišje K25, ki predstavljata dovršeno rešitev za lastnike in serviserje tovornih vagonov.

Hkrati je Kovisu uspelo združiti več slovenskih podjetij na enem prostoru. Za postavitev razstavnega prostora je poskrbelo slovensko podjetje BuhExpo.si, za pogostitev so skrbeli fantje iz podjetja Jezeršek, za zabavni del glasbeniki Boštjan Gombač, Janez Dovč ter DJ Rogovilc, za kulturni prispevek pa tudi karikaturist Boris Oblak. Ob tej priložnosti, bi se želeli zahvaliti vsem za njihov prispevek.