Podjetje Kovis je prejemnik zlatega priznanja za najboljšo inovacijo Posavja za leto 2021

Krška Posavska gospodarska zbornica je v ponedeljek, 20.9.2021, na gradu Rajhenburg, v Brestanici, podelila priznanja za najboljše inovacije Posavja za leto 2021. Sedemčlanska komisija je prejela 11 inovacijskih prijav in podelila štiri zlata, tri srebrna in dve bronasti priznanji. Po podatkih posavske območne zbornice, ki deluje v okviru GZS, se bodo za priznanja na državni ravni potegovala z zlatimi priznanji nagrajena in najvišje ocenjena podjetja, med katere se je uvrstilo tudi podjetje Kovis z enodelnim železniškim zavornim diskom za potniški promet.

Enodelni zavorni disk FLEX vpeljuje revolucionaren design nosilcev, ki omogoča zavornemu disku izboljšavo njegovih glavnih lastnosti. Zaradi novega nosilca je zavorni disk primeren za višje hitrosti, ter optimalno zmogljiv zaradi kombinacije visoke toplotne učinkovitosti in nizkega zračnega upora, prav tako pa se lahko pohvali z nižjo maso in večjo obstojnostjo zavornih površin.

Pod inovacijo »Enodelni železniški zavorni disk za potniški promet« so se podpisali Uroš Grivc, David Deržič, Bogdan Blažinč, Ivan Smolej.

Pridobljeno priznanje je odraz trdega dela in izkušenj celotne ekipe ter prikazuje, da dobre ideje vodijo do pozitivnih in inovativnih rešitev.