Uspešno izvedena požarna vaja v podjetju KOVIS d.o.o.

V četrtek, 18. aprila 2024, smo v podjetju KOVIS d.o.o. uspešno izvedli požarno vajo v sodelovanju z Gasilskim društvom Brežice – okolica. 

Glavni cilj vaje je bil preveriti pripravljenost zaposlenih na ukrepanje v primeru požara ter preveriti učinkovitost in usklajenost našega požarnega načrta. Simulirali smo izredni dogodek – Požar v oddelku pakiranja in evakuacija zaposlenih iz proizvodnih prostorov in uprave podjetja. 

Zaposleni so se odzvali hitro in učinkovito, upoštevajoč navodila evakuacije. Evakuacija je potekala gladko in brez zapletov, kar je omogočilo varno umaknitev vseh zaposlenih na zbirno mesto, na parkirnem prostoru pred podjetjem.

Gasilska ekipa PGD Brežice – okolica je prav tako uspešno izvedla gasilsko intervencijo, kar je pripomoglo k uspehu vaje.

Po končani evakuaciji je sledil praktičen prikaz gašenja začetnih požarov z gasilnimi aparati. Vsak zaposleni je lahko poizkusil pogasiti manjši požar in uporabiti gasilni aparat. 

V podjetju KOVIS d.o.o. smo zavezani k zagotavljanju varnega delovnega okolja za naše zaposlene in obiskovalce, zato je izvedba požarne vaje pomembna, da smo pripravljeni na morebitne nujne situacije in ohranjamo visoke standarde varnosti.