Projekt Mladi mladim

Kovis se je odzval na sodelovanje pri projektu Mladi mladim, v okviru Zavezništva za mlade. Pri projektu sodelujejo dijaki treh posavskih srednjih šol, njihovi mentorji in predstavniki posavskih podjetij, skupaj z vodjo projekta Zavezništvo za mlade, evroposlancem Francem Bogovičem.

V projektu Mladi mladim, znotraj Zavezništva za mlade, se želi vzpostaviti sodelovanje med dijaki srednjih šol in uspešnimi podjetji iz regije ter ob tem proučiti nekatere smeri politike Evropske unije, povezane z dejavnostmi podjetij, vključenih v projekt.

28. januarja je bilo v podjetju GEN energija organiziran delovni sestanek in zbiranje idej sodelujočih dijakov in mentorjev skupaj s predstavniki posavskih podjetij.

7. februarja smo v Kovisu gostili dijake iz projektne skupine, ki obravnava aktualno evropsko politiko s področja mobilnosti. Po kratki predstavitvi podjetja so si ogledali našo proizvodnjo in z dodatnimi vprašanji pripravili gradivo za izdelavo končnega poročila.

Projekt bo predstavljen po posavskih medijskih kanali ter na prireditvi Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško ter v Kulturnem domu Krško, kjer bo sledila velika predstavitev projekta.