DAN ODPRTIH VRAT ZA OTROKE ZAPOSLENIH V PODJETJU KOVIS D.O.O.

V soboto, 10. novembra 2018, smo v  podjetje Kovis odprli vrata otrokom naših zaposlenih. Obiskalo nas je kar 74 otrok skupaj s starši.
Otroke in njihove starše – v največ primerih sta bila prisotna tako oče kot mama – je najprej na dvorišču pozdravil direktor podjetja Alen Šinko. Nato so se otroci razdelili po starostnih skupinah ter si najprej ogledali proizvodne in upravne prostore, po katerih smo jih vodili zaposleni v podjetju. Med drugim so se ustavili tudi v direktorjevi pisarni, si pogledali video o podjetju, lahko poklepetali z delavci, ki so bili v tistem času v proizvodnji, se usedli na tovornjak in viličar itd.

Po končanih ogledih smo se preselili v šotor, kjer je potekal zabavni del druženja. Pripravljene so bile delavnice za otroke, kot so modeliranje jeder in orodij, s čimer so lahko dobili vpogled, kaj se dela v Kovisovi livarni, vgraviranje imen v disk, najmlajši so ustvarjali pri barvanju sestavljank. Pripravili smo tudi predstavitev poklicev, ki jih najpogosteje zaposlujemo v našem podjetju. Z dnevom odprtih vrat za otroke zaposlenih in nekaterimi delavnicami smo skušali otrokom približati tehnične poklice v našem podjetju.
Dan odprtih vrat za otroke zaposlenih se je zaključil z animacijami in zabavo, saj so se družili s Piko Fliko, ki je poslikala otroške obraze, skupaj z njo zapeli in zaplesali ter se posladkali s palačinkami in drugimi dobrotami.