USPEŠEN NASTOP KOVISA NA SEJMU INNOTRANS 2022

Veseli nas, da smo se lahko po dolgem premoru ponovno predstavili na sejmu InnoTrans 2022 v Berlinu, ki je potekal od 20. do 23. septembra.

InnoTrans je največji svetovni sejem za železniško transportno tehnologijo, kjer se je v 42 dvoranah razstavnega prizorišča Messe Berlin letos predstavilo več kot 2.800 razstavljavcev iz 56 držav.

V okviru mota letošnjega sejma »Z inovativnim pristopom iščemo različne poti, ki vodijo do odličnosti« smo premierno predstavili novo tržno inovacijo, ki je nastala v sodelovanju med našim podjetjem Kovis in podjetjem Miba  iz Avstrije, ki se ukvarja s proizvodnjo zavornih ploščic.

Podjetji sta združili odlične lastnosti zavornih ploščic in zavornih diskov in tako je nastala rešitev, ki omogoča še večjo varnost in zanesljivost pri zaviranju – sMart braKe. Izdelek je okolju prijazen, zmanjšuje hrup pri zaviranju, omogoča udobnejšo vožnjo ter izboljšuje kakovost življenja ljudi v bližini železnic in metrojev.

Uspešno zgodbo na sejmu smo zgradili s slovenskimi podjetji. Za postavitev razstavnega prostora je poskrbelo slovensko podjetje K.R.E.S, za pogostitev pa so skrbeli fantje iz podjetja Jezeršek. Za holofan, atraktivnost, ki je pritegnila veliko pozornost, so poskrbeli iz podjetja Holofiction iz Samobora. Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem za njihov prispevek.